top of page

Over mij

Mijn naam is Renate Brouwer

Ik ben (BIG-geregistreerd) gezondheidszorgpsycholoog en sinds 2023 werk ik volledig in mijn eigen praktijk.

DSC04967.jpg

Een ontregeling met als gevolg psychische klachten kan iedereen overkomen. In mijn praktijk vind ik het belangrijk dat u zich gehoord en veilig voelt en dat het contact laagdrempelig is. We zullen samenwerken aan uw behandeldoelen. Hierbij kan het nodig zijn om inzicht te verkrijgen in de eigen gedachten en gedragspatronen. Daarnaast kunnen vaardigheden worden aangereikt om beter om te gaan met specifieke klachten of situaties die lastig voor u zijn. Belangrijk is dat het vertrouwen in uzelf herstelt en dat u zich voldoende op weg geholpen voelt om zelfstandig weer verder te kunnen.  
 

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en heb ik op poliklinische afdelingen (binnen de basis GGZ en de specialistische GGZ) van een aantal GGZ-instellingen gewerkt. Hier heb ik brede kennis en ervaring kunnen opdoen in uiteenlopende klachten. Ik behandel onder andere depressie- en somberheidsklachten, angst- en paniekklachten, trauma gerelateerde klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben geschoold in verschillende wetenschappelijk onderbouwde behandelmethodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), interpersoonlijke psychotherapie (IPT), Eye Movement Desensitisation Reprocessing (EMDR) en schematherapie.

Als psycholoog vind ik het van belang om mijzelf te blijven ontwikkelen en daarom volg ik met regelmaat cursussen of woon een congres bij om op de hoogte te blijven van wat er binnen mijn vakgebied speelt. Daarnaast is Psychologiepraktijk Brouwer aangesloten bij het samenwerkingsverband van de Eerstelijnszorg Zoetermeer (EZZ) waarmee zorgvuldige verwijzing en intercollegiale raadpleging in het belang van de patiënten kan plaatsvinden, maar ook structureel overleg plaatsvindt om de kwaliteit van zorg te bewaken en te verbeteren.

Ik ben lid van de beroepsvereniging LVVP en VvAA.

KvK - nummer: 81873816

BIG - nummer: 79928741925

AGB - code persoonlijk: 94108231

AGB - code onderneming: 94067850

bottom of page